Πάστα αμυγδάλου αλεσμένη σε μύλο.
Υλικά
Γέμιση:
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
4 ασπράδια αυγών
700 γραμμάρια ζάχαρη
½ κιλό αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και αλεσμένο
Αυτά τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Κρέμα:
1 κιλό γάλα
250 γραμμάρια σιμιγδάλι
500 γραμμάρια ζάχαρη
2 ολόκληρα αυγά και τους κρόκους από τα 4 που πήραμε το ασπράδι
Φτιάχνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά
Για το φύλλο της ζύμης:
2 αυγά
80 γραμμάρια βούτυρο
ζάχαρη
αλεύρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το φύλλο της ζύμης και στρώνουμε το ταψί. Ύστερα ετοιμάζουμε ένα μείγμα με την κρέμα και τη γέμιση. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το φύλλο. Βάζουμε στο φούρνο και όταν ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε.
Γαρνίρουμε με βανίλια (γλυκό υποβρύχιο) που έχουμε αραιώσει σε μπεν – μαρί.