Υλικά
1 2 κιλά αλεύρι
2 2 ποτήρια λάδι ελιάς
3 2 ποτήρια νερό
4 80 γραμμάρια μαγιά
5 1 κουταλιά κανέλλα κοπανισμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ποτήρι τη μαγιά και γεμίζουμε με νερό. Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι και το λάδι και προσθέτουμε την κανέλλα. Ανακατεύουμε μεχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Παίρνουμε τη μαγιά αφού την ανακατέψουμε στο ποτήρι με το νερό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ολοκληρώνουμε με τα 2 ποτήρια νερό.
Ζυμώνουμε. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη με μια πετσέτα, μέχρι να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Ζυμώνουμε ξανά και φτιάχνουμε τη ζύμη σε «φρατζόλες». Κόβουμε με μαχαίρι σε παξιμάδια. Σκεπάζουμε το ταψί που έχουμε βάλει τα παξιμάδια για λίγο και μετά βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για μία ώρα. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ξεκολλάμε ένα – ένα με προσοχή. Τα βάζουμε μαζεμένα πάλι σε ένα ταψί και τοποθετούμε στο φούρνο για μίσή ώρα με ένα τέταρτο στους 150 βαθμούς.
Σβήνουμε το φούρνο χωρίς να τα βγάλουμε για να φρυγανιστούν.