Υλικά
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη τα ρίχνουμε όλα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα κόβουμε κομμάτι — κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα μακρουλό. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα — ένα και αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.